HORECA Sektörünün Kalbi ANFAŞ Expo Center'da Attı!

 08-02-2019

- HORECA sektörünün kalbi ANFAŞ Expo Center da attı
30.HotelEquipment ve 26.FoodProduct’ta ziyaretçi rekoru kırıldı. Uluslararası ve yerli toplamda44 bin 625 profesyonel ziyaretçi ağırlandı. Ziyaretçi sayısının yeni bir rekor olduğunu ifade eden ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, katılımcılara 2020 çağrısı yaptı.

ANFAŞ – Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. tarafından organize edilen, alanında Türkiye’nin en kapsamlı fuarları olan 30.HotelEquipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 26.FoodProduct – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı; 16-19 Ocak 2019 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da gerçekleştirildi.

435 FİRMA 3 BİN 500’ÜN ÜZERİNDE MARKA

Fuar sonunda hayata geçirdiği ticaret hacmiyle Antalya ve Türkiye ekonomisine artı değer sağlayan dev organizasyon; konaklama, ağırlama, gıda ve içecek sektöründen toplam 435 katılımcıdan 3 bin 500 markayı bir araya getirdi. Fuar boyunca yeni iş bağlantıları gerçekleştiren firmalar, yeni ve inovatif ürünlerini sergileme fırsatı yakaladı.

4 GÜNDE YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN 44 BİN 625 ZİYARETÇİ

30.HotelEquipment ve 26.FoodProduct; ANFAŞ’ın Türkiye ve hedef ülkelerde yürütmüş olduğu ziyaretçi çalışmaları sonucu 4 günde, yurt içi ve yurt dışından toplam 44 bin 625 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. Fuara otel yatırımcıları, otel yöneticileri, satın almacılar, spa merkezleri, iç mimarlar, müteahhitler, kamu yetkilileri, şef ve aşçılar, zincir market yetkilileri, kafe ve restoran sahipleri, gıda toptancıları, perakendeciler, öğretmen evleri, polis evleri, resmi kurum ve sosyal tesis işletmelerinden yoğun ilgi gösterdi.

SEKTÖRÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI

Ekonomi Bakanlığı ,BAİB - Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve ANFAŞ’ın iş birliktelikleri aracılığıyla Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir, Çin, Fas, Filistin, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Hong Kong, Irak, İran, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kosova, Libya, Lübnan, Lüksemburg, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Sudan, Suriye, Tayvan, Ukrayna, Umman ve Ürdün olmak üzere 36 ülkeden binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ve alım heyetleri katılımcılarla bir araya geldi.

Fuar boyunca organize edilen B2B görüşmeleri, toplu sunumlar ve fuar görüşmeleri sonucu binin üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmeler aracılığıyla, uluslararası iş bağlantıları gerçekleştiren sektörün dev firmaları, yurt dışında yeni bayilik sözleşmeleri imzalarken; küçük ve orta ölçekli katılımcılar ise ürünlerini dünya pazarına açma fırsatı yakaladı.

TASARIM VE GASTRONOMİ ŞOVLARI

Katılımcı ve ziyaretçiler, fuar alanı içerisinde düzenlenen etkinlik programlarında bir araya geldi.30.HotelEquipment kapsamında bu yıl Dünya Ülkeleri temasıyla gerçekleştirilen Hotel Design Show’da, 6 farklı otel odası dizaynında Brezilya, Dubai, Fas, İsveç, Meksika ve Rusya konseptli 6 farklı tasarım sergilendi. Hotel Design Show’un yanı sıra özel ihtisas alanları ve Housekeeping Olimpiyatları, konferans ve seminerler Hotel Equipment’ta katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirildi.

26.FoodProduct alanında ise TAFED -Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde AGEB - Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği Derneği’ne bağlı şeflerin, turistik tesislerde yerli mallı kullanımını teşvik etmek amacıyla başlattığı “869 Yerliyse Yeriz” kampanyası Food Show’da büyük ilgi gördü.Endüstriyel mutfak ekipmanlarından gıda ürünlerine kadar tamamen yerli malı ürünler kullanılarak yarışma, şov, workshop ve gösteriler gerçekleştirildi.Türkiye’nin en yüksek katılımlı aşçılık buluşması olan organizasyonda 3.500’ün üzerinde şef fuarda yerini aldı.

TURİZMCİLER SEKTÖRÜN ROTASINI ÇİZİYOR

Fuar kapsamında sektörün gelişimini ele alan çok sayıda panel konferans ve seminerler düzenlendi. POYD – Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği tarafından fuar boyunca, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardındaki Değişiklikler, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, 'Yalın'la İsraf Out Verimlilik In' panelleri düzenlendi.

“EŞ ZAMANLI” REKOR

30.HotelEquipment ve 26.FoodProduct hakkında değerlendirmede bulunan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, “Yurt dışından getirilen alım heyetleri ve katılımcılar arasında ticaret köprüsünün kurulduğunu ifade etti. Bıdı sözlerini şöyle devam ettirdi: “36 ülkeden getirdiğimiz alım heyetleriyle katılımcılarımız arasında en az 45 milyon dolarlık ticaret hacminin oluşmasını bekliyoruz. Bizler ANFAŞ olarak Türkiye fuarcılığını geliştirmeye, sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya, kentimizin ekonomisini canlandırmaya bugün olduğu gibi devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi ANFAŞ fuarları bizlerin değil, tüm Türkiye’nin fuarlarıdır. ANFAŞ fuarları kazandıkça Antalya; Antalya kazandıkça ülkemiz kazanmaya devam edecektir. Bu yıl yakaladığımız ivmeyi, 2020 yılında da tüm paydaşlarımızın desteğiyle sürdüreceğiz. Gelecek yıl da Ocak ayında eş zamanlı kapılarını açacak organizasyon için katılımcılarımızı şimdiden fuarda yerini almaya davet ediyorum” dedi.