HESTOUREX KAPILARINI AÇTI

 04.04.2019


Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl 3.sü düzenlenen, Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongresi ve Sergisi (HESTOUREX 2019) ‘spor’ temasıyla ANFAŞ Expo Center’da kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuarın açılışına Antalya protokolü, çeşitli kurum ve kuruluşlardan müdürler,yöneticiler ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali BIDI, ANFAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri yerli yabancı davetliler katıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ANFAŞ Expo Center'deki açılış törenin-de, Antalya'nın dünyanın en çok bilinen turizm destinasyonlarından biri ve Türkiye'-nin turizm başkenti olduğunu söyledi.

Vali Karaloğlu, "Amacımız hem sağlık hem spor hem de alternatif sporlarla turiz-mi 12 aya yaymak. Daha çok mayıs ayında başlayan ve ekim ayında biten bir turizm sezonumuz var. Turizmi 12 aya yayabilirsek, Antalya'nın 14 milyon olan turist sayısını 2023 hedefimizi olan 25 milyon turist hedefine ulaştırabiliriz." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Türkiye’yi spor turiz-minde bir marka haline getirmek için ne gerekiyorsa sabırla, özveriyle, çok çalışarak hayata geçireceğiz" dedi. Bakan Kasapoğlu, fuarın Türkiye’nin tarihi kültürel ve coğrafi güzelliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Fuarın kurdele kesiminin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve protokol üyeleri stantları gezdi.

Bakan Kasapoğlu, fuar alanında Türkiye Judo Federasyonu ile Uluslararası Judo Federasyonu arasında gerçekleştirilen "Okullarda Erken Yaşta Judo Eğitimi Pro-jesi"nin protokolünü imza törenine katıldı.

Fuara 165 ülkeden 6 binin üzerinde alım heyeti bekleniyor. Fuarda 50 bin ikili iş görüşmesi ile 30 milyar TL’lik ticaret hacmi hedefleniyor.

Yerli yabancı pek çok ziyaretçiyi ağırlayacak olan fuar Hestourex 07 Nisan’a kadar ANFAŞ Expo Center’da sektör temsilcileri, turizmcileri ve ziyaretçileri buluşturuyor.