Ev Dışı Tüketim Sektörünün Gözbebeği Antalya, Mart 2021’de Yapılacak 32.Hotel Equipment ve 28. Food Product fuarlarına Hazırlanıyor…

 25.12.2020



Türkiye’nin en büyük konaklama, ağırlama, yiyecek ve içecek endüstrisi ihtisas fuarları 32.Hotel Equipment ve 28. Food Product için yeni tarih 16-19 Mart 2021 olarak belirlendi. 50 milyar liralık ticaret hacmine sahip ev dışı tüketim sektörünün en önemli pazarlarından olan Antalya’da düzenlenen fuarların, 2021 yılı turizm sezonu öncesinde sektöre ivme katması bekleniyor.

ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı, 2020 yılının son günlerinde önümüzdeki yılın turizm hedeflerini değerlendirdi. Bıdı, “ Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2020 yılını 15 milyon turist ve 11 milyar dolar turizm geliriyle tamamlayacağını açıkladı. 2021 yılı hedefi ise 30 milyon turist sayısına ulaşmak. Bu hedefin en az üçte biri olan 10 milyon turisti Antalya’da ağırlayacağımıza inanıyorum. Elbette bu rakam daha da yükselebilir. Çünkü, Türkiye’nin turizm cenneti Antalya’da yılın dört mevsimi turizm destinasyonlarında yer alan bir kent. Turizmdeki bu olumlu beklenti, ev dışı tüketim sektöründe de büyük bir hareketlenme sağlayacak.” dedi. Bıdı,16-19 Mart 2021 tarihlerinde ANFAŞ Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 32.Hotel Equipment ve 28. Food Product fuarlarının geçtiğimiz yıl sektör için 3,5 milyar dolarlık bir ticaret hacmi yarattığına, 22 ülke ve Türkiye’den 81 ilden 52 binin üzerinde kişinin fuarları ziyaret ettiğine ve 70 ülkeden de 2 bin 700’ün üzerinde profesyonel alıcı Alım Heyeti Programında yer aldığına dikkat çekti.

Turizmde 2021 yılı hedefi 30 milyon turist…

40 bin m2 alanda gerçekleşecek 32.Hotel Equipment ve 28. Food Product fuarlarında her zaman olduğu gibi dikkat çeken ürünlere, yeniliklere, Ar-Ge yatırımlarına ve çarpıcı markalara da ev sahipliği yapacaklarını ifade eden ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı şöyle devam etti: “ Fuarlarımız konaklama, ağırlama, gıda ve içecek sektörünün kendini kanıtlamış, ihracatta önemli başarılara imza atmış otel ekipmanları ve gıda sektörünün önde gelen firmalarına ev sahipliği yapacak ve 4 gün süreyle aynı çatı altında buluşturacak. Ekiplerimiz, öncelikle yurt dışı hedef pazarlara yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Alım heyetlerimiz ve katılımcılarımız arasında düzenlenecek B2B görüşmelerimiz için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İhracatın çok önem taşıdığı fuarlarımızda bu yılda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi büyük oranda ticaret hacmi yaratacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz katılımcılarımızın iş potansiyellerini en az iki katına çıkarmak ve en az geçtiğimiz yılın ticaret rakamlarına ulaşmak. Turizmde 2021 yılı hedefimizin 30 milyon olması sektörde büyük bir heyecan yarattı. Katılımcı ve ziyaretçilerimizin fuarlarımızdan büyük beklentileri var. Biz de bu beklentileri en üst düzeyde karşılamak üzere var gücümüzle çalışıyoruz”.

Ev dışı tüketim sektörü 16-19 Mart 2021’de Antalya’da buluşacak…

32.Hotel Equipment ve 28. Food Product fuarları, 16-19 Mart 2021 tarihleri arasında ANFAŞ Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyarete açacak. Yurt içi ve yurt dışından sektör profesyonellerine ev sahipliği yapacak dev organizasyon; uluslararası ziyaretçilerin yanı sıra, otel yetkilileri, satın alma yetkilileri, mimarlar, mühendisler, müteahhitler, restoran, bar ve kafeterya işletmecileri, alışveriş merkezleri, hipermarketler, zincir marketler, dernekler, Ticaret ve Sanayi Odaları’nı bir araya getirecek. Büyük buluşma, otel, restoran ve bar yöneticileri ile yüz yüze görüşme imkanı sunmasının yanı sıra, konaklama ve ağırlama sektörüne hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının satın alma yetkililerine ulaşma fırsatı tanıyor.